Meditatie- en ademcirkel

Stap uit de drukte van het dagelijks leven en gun jezelf tijd voor rust en reflectie. Tijdens deze reeks van vijf bijeenkomsten ga je leren mediteren, bewuster leren ademen en krijg je tools aangereikt die bijdragen aan innerlijke afstemming. De bijeenkomsten draaien om vertragen, verstillen en diep in jezelf kijken. Door in contact te komen met jezelf werk je aan helderheid, hernieuwde inspiratie en een diep gevoel van ontspanning.

Veel mensen voelen een sterk verlangen naar stilte, rust en ruimte in hun leven. Veel jongeren, volwassenen en ouderen ervaren (structurele) problemen zoals overprikkeling en mentale onrust, verminderde concentratie, verminderde productiviteit, slaapproblemen, gebrek aan innerlijke afstemming, gebrek aan motivatie of gebrek aan levensvreugde.

We laten ons verleiden tot schijnbare korte-termijn oplossingen, zoals het gebruik van telefoon of televisie als ontstressers. Maar vaak leveren deze juist nóg meer prikkels op. Hierdoor is er geen ruimte voor innerlijke stilte en echte reflectie. Het is dus ook niet vreemd dat er een steeds groter verlangen ontstaat.

Hoe mooi zou het zijn wanneer je krachtige tools krijgt aangereikt die zorgen voor leven in plaats van overleven. Een betere innerlijke balans en een verbetering van jouw algehele welzijn, dat is waar we aan gaan werken. Momenten van herijking in je jezelf in een veilige setting.
1
Bijeenkomst 1: leren mediteren
Mediteren heeft een positief effect op zowel lichaam als geest. Je leert het beginsel van gronden en wordt je meer bewust van je energie.
2
Bijeenkomst 2: vervolg mediteren
We delen ervaringen en verdiepen het mediteren middels nieuwe oefeningen.
3
Bijeenkomst 3: bewust ademen

Je ervaart de kracht van bewust ademen en leert je ademhalingstechnieken die zorgen voor ontspanning en ondersteunend werken in het proces van innerlijke afstemming.

4
Bijeenkomst 4: afgestemd van start

Je leert een ochtendmeditatie die ervoor gaat zorgen dat je elke dag vanuit de juiste energie en houding start. Een meditatie die je leven gaat verrijken.

5
Bijeenkomst 5: energie vasthouden

Deze bijeenkomst integreren we het geleerde in je leven en onderzoeken we samen wat er nodig is om de energie vast te houden.

"Verander je Energie - Verander je leven"

Leren mediteren
Uit je hoofd, in je lijf
Leer verbinding maken met je lichaam en onbehulpzame gedachten los te laten.

De effecten van meditatie
De effecten die mensen merken zijn vele, dit zijn de meest genoemde:

Meer rust, minder stress, beter kunnen ontspannen, minder bang, beter om kunnen gaan met emoties, beter slapen, maak minder fouten, meer inzicht, meer energie, meer vertrouwen op mijn intuïtie, meer aandacht voor mijn gezinsleden, minder hoge bloeddruk, minder last van lichamelijke klachten, betere stoelgang, minder kort lontje, meer voelen, je beter af kunnen sluiten voor ongewenste invloeden.Bewust leren ademen
Ontdek de kracht van ademhaling – jouw dagelijkse herinnering om te ontspannen en te werken aan gronding.

Ademhalen. Je doet het al je hele leven, zo’n 20.000 keer per dag en zonder erbij na te denken. Logisch dat je er niet zo vaak bij stil staat, want het gaat vanzelf. Maar tegelijkertijd is die adem van ons de krachtigste tool om snel je lichaam en gedachten te kalmeren.

Tijdens dit onderdeel van de cirkel ervaar je de kracht van bewust ademen en leer je verschillende ademhalingstechnieken. Je verbind je met vier elementen:


  • Volle ademhaling
  • Totale ontspanning
  • Bewustwording van je lijf
  • Totale overgave


Geschikt voor teamontwikkeling
Deze cirkel is uitermate geschikt voor teams die op zoek zijn naar een ontwikkeltraject dat dieper gaat dan de standaard cognitieve teamtrajecten.

Elk team heeft zijn eigen ritme, eigenheid, manier van werken en rituelen. Door samen leren te vertragen, samen te leren ademen, ontstaat er een diepere en intensere verbinding en samenwerking die op meerdere lagen een positieve invloed gaat hebben.

In afstemming met het team maak ik een programma op maat dat kan variëren van een dag tot een traject van meerdere dagen/dagdelen.
Aanmelden
Vul het formulier hieronder in om je aan te melden.
De investering bedraagt € 933,- per deelnemer.